Lars Eller ryger til Washington Capitals

Det er kun fire dage siden, at Frederik Andersen blev tradet fra Anaheim Ducks til Toronto Maple Leafs, og nu skifter endnu en dansker klub i NHL. Lars Eller er blevet tradet fra Montreal Canadiens til Washington Capitals.

NHL’s kommissær Gary Bettman gik på scenen under fredagens draft i Buffalo for at annoncere to trades. Det skete umiddelbart efter, at Toronto Maple Leafs havde valgt Auston Matthews med draftens førstevalg, og det første trade, Bettman offentliggjorde, omhandlede en dansker.

Montreal Canadiens har nemlig sendt 27-årige Lars Eller til Washington Capitals i bytte for to andenrundevalg i draften – et i 2017 og et i 2018. Lars Eller er således fortid i den canadiske klub, som han har spillet for siden 2010, hvor han kom til Montreal fra St. Louis Blues, som i sin tid draftede ham.

Lars Eller har i de seneste sæsoner haft svært ved at leve op til forventningerne i Montreal, som årligt betaler ham $3,5 millioner. I den forgangne sæson noterede Eller sig for beskedne 26 point i 79 kampe, og bortset fra et sublimt slutspil i 2013/14-sæsonen, har det i de seneste år knebet med at finde topniveauet for den danske center.

Måske er en luftforandring netop, hvad Lars Eller har brug for. Det ser i hvert fald ekstremt spændende ud, at han fremover skal tørne ud for Washington Capitals, som vandt grundspillet i denne sæson, men måtte se sig slået af de senere Stanley Cup-vindere fra Pittsburgh Penguins i årets slutspil.

Montreal Canadiens’ 2015/16-sæson endte som en katastrofe. Holdet startede fremragende ud, men faldt helt sammen og missede slutspillet. Der var varslet store ændringer denne sommer, og de første kom på fredagens draftdag. Mens Eller blev sendt ud af døren, kom Andrew Shaw ind.

Canadiens giver to andenrundevalg i årets draft for den 24-årige forward, som kommer til klubben fra Chicago Blackhawks. Andrew Shaw bliver restricted free agent 1. juli, og Chicago havde ikke plads til at give ham den lønforhøjelse, han krævede. Derfor så klubben ikke nogen anden udvej end at trade ham, og han bliver dermed Lars Ellers direkte erstatning i Montreal.

Faceoff-online