Frans Nielsen skifter til Detroit Red Wings

Frans Nielsen siger efter ni år som NHL-spiller i klubben farvel til New York Islanders. Den danske center har indgået en seks-årig aftale med Detroit Red Wings.

Detroit er en af de mest traditionsrige klubber i NHL, og nu skal Frans Nielsen som den første dansker spille i klubben karakteristiske rød-hvide trøje. Nielsen har underskrevet en aftale for de næste seks sæsoner med Red Wings, som giver ham en årsløn på $5,25 millioner. Dermed bliver Nielsen den bedst betalte dansker i NHL.

Danmarks første NHL-spiller tager dermed afsked med hjerteklubben New York Islanders, som draftede ham i tredje runde af 2002-draften. Dengang var Nielsens karriere endnu spæd. Han havde netop afsluttet sin første sæson i Malmö-trøjen og de færreste drømte om, at han små fem år senere skulle blive den første dansker i NHL.

Det skete, og resten er næsten historie. 32-årige Nielsen er i flere år blevet betragtet som en af de mest undervurderede spillere i NHL. Han har gang på gang imponeret for Islanders, og der er ingen tvivl om, at han har sat sit aftryk i klubben, som gerne havde beholdt ham.

Islanders’ fans er kede af at se deres danske darling forlade klubben, men for Frans Nielsen venter der nu et nyt, spændende eventyr. De fleste forventede nok, at han ville blive i Islanders i resten af NHL-karrieren, men Detroit Red Wings kom simpelthen med det bedste tilbud.

Frans Nielsen er blevet 32 år, og går derfor mod de sidste kapitler i karrieren. I mange år har han spillet for Islanders til en fordelagtig løn før klubben, men nu er det Nielsens tur til at give sin bankmand et smil på læben.

Nielsen nåede at notere sig for 349 point i 606 kampe for Islanders.

Faceoff-online