Bødker skifter til San Jose Sharks

Mikkel Bødker skal i de næste fire år tørne ud for årets Stanley Cup-finalister fra San Jose Sharks. Klubben fra Californien er blevet enig med den danske wing om en kontrakt med en samlet værdi af $16 millioner.

26-årige Bødker er flere steder blevet rangeret som et af de største navne på årets free agent-marked, men det blev San Jose Sharks, der løb med den danske wings underskrift. Det sker endda til en – for klubben – ganske favorabel pris. Sharks får nemlig Bødker for fire millioner dollars om året i de næste fire sæsoner.

Mikkel Bødker er med den nye kontrakt klar til at tørne ud for sin tredje klub i NHL. Han blev midt i den forgangne sæson tradet fra Arizona Coyotes til Colorado Avalanche, men det lykkedes ikke Denver-klubben at lande en ny aftale med danskeren, som derfor kunne teste det frie marked.

Det gjorde Bødker – formentlig i håbet om at kunne få sin hidtil største kontrakt. Det lykkedes, men Mikkel Bødker måtte nøjes med en lønstigning på $250.000 i forhold til den et-årige aftale, han lavede med Coyotes sidste sommer. Der har været forlydender om, at hans løn kunne havne omkring de fem millioner dollars, men Sharks slap altså lidt billigere.

Mikkel Bødker vender nu tilbage til det vestligste USA, og han skal forsøge at fortsætte pointhøsten i San Jose, som i denne sæson var i klubbens første Stanley Cup-finale nogensinde.

Bødker har produceret 225 point i sine hidtidige 463 NHL-kampe. I den forgangne sæson blev det samlet til 51 point i 80 kampe for den hurtige danske wing, som særligt har sat point på tavlen i powerplay.

Faceoff-online