Patrick Russell skifter til Edmonton Oilers

Patrick Russell kan blive den tolvte dansker som får debut i verdens bedste ishockeyliga. Den 23-årige dansker har således underskrevet en to-årig kontrakt med Edmonton Oilers.

Patrick Russell har spillet i Nordamerika i de seneste tre sæsoner. Først spillede han en stærk sæson for Waterloo Black Hawks i USHL, og det fulgte han op med to fremragende år i den stærke amerikanske collegeliga, NCAA, hvor han tørnede ud for St. Cloud State University.

I denne sæson har Russell været særdeles velspillende, og han noterede sig for hele 41 point i 41 kampe i universitetsligaen, hvor han var den næstmest producerende europæiske spiller. Den 23-årige danske forward blev kun overgået af sin finske holdkammerat Kalle Kossila.

Nu får Russell så chancen for at spille sig i NHL hos Edmonton Oilers, som har givet den dygtige forward en kontrakt. Patrick Russell, der spillede i Gentofte som ungdomsspiller, har taget turen omkring svenske Linköping og nordamerikansk juniorhockey på sin vej mod NHL-kontrakten.

Faceoff-online