Pittsburgh Penguins vinder Standley Cup

For første gang siden 2009 er Pittsburgh Penguins igen på tronen i Nordamerika. San Jose Sharks klarede ikke udfordringen hjemme i SAP Center og fik ikke taget serien ud i en syvende og afgørende kamp.

Pittsburgh vandt den sjette kamp med 3-1 og dermed serien med 4-2 og for fjerde gang i historien – i øvrigt er alle serier blevet afgjort uden for Pittsburgh – kunne Penguins dermed hæve det ultimative trofæ.

Det kom i hus, da svenske Patric Hörnqvist godt et minut før tid scorede i tomt bur til 3-1. Og hvem blev slutspillets MVP?

Ikke Phil Kessel, ikke målmand Matt Murray, men selvfølgelig Sidney Crosby, der i slutspillet ikke har væltet point ind, men dog har været der i nøglesituationer og ikke mindst har holdt et kæmpe bundniveau gennem Pittsburghs fire slutspilsserier.

I nat bragte Brian Dumoulin Pittsburgh foran 1-0 i powerplay på et slagskud, som Martin Jones i Sharks-målet tilsyneladende havde svært ved at se.

San Jose gav ikke op og VILLE i kamp syv. Slutspillets topscorer Logan Couture fik udlignet 6:27 inde i anden periode. Hjemmeholdet leverede en hurtig turnover i midtzonen, Couture tog et par fine træk, og fik på en eller anden måde lusket pucken ind bag Matt Murray i Penguins-buret. Kæmpe jubel i “The Shark Tank”

Glæden varede dog kort. Et minut og 19 sekunder senere cirklede Sidney Crosby af sted bag mål og fandt Kris Letang foran buret. Letang scorede på en first-timer og Pittsburgh var foran igen.

San Jose var på jagt i resten af kampen, men sled og slæbte forgæves, inden Patric Hörnqvists kunne score i et tomt mål godt et minut før tid.

Det var Sidney Crosby, der blokerede et skud og sendte pucken til svenskeren, der stille og roligt havde tid og plads til at sætte den afgørende pind.