Jannik Hansen forlader NHL og tager til Rusland

Jannik Hansen siger farvel til San Jose Sharks og skifter til CSKA Moskva i KHL-ligaen.

– Hansen er en spiller, der forstår alle spillets facetter eller 11 sæsoner i NHL. Han kender de europæiske baner, fordi han ofte har været hjemme med landsholdet, og han blev efter vores mening benyttet forkert i San Jose.

– Det giver ingen mening at benytte en så god ishockeyspiller i tredje- eller fjerdekæden. Han fik ikke meget plads til at skabe spillet. Derfor overvejede vi hele situationen og med hele hans baggrund konkluderede vi, at han er en spiller, vi kan bruge både offensivt og defensivt.

– Min vurdering er, at han er en spiller, der rammer de to første kæder, og at han får 20 minutters spilletid pr. kamp. Han er også en spiller, der kan bruges i undertallet, siger CSKA direktør Igor Esmantovich i et interview med den store radiostation Radio Mayak.

32-årige Jannik Hansen blev i 2004 valgt af Vancouver Canucks i NHL-draften. I 2006/2007-sæsonen fik han debut for klubben, hvor han blev frem til februar sidste år.

Her skiftede Jannik Hansen til San Jose Sharks, som han nu altså forlader efter halvandet år. I 2011 nåede danskeren og Vancouver Canucks frem til finalen i NHL.

Vancouver tabte finalen med 3-4 i kampe til Boston Bruins, og Jannik Hansen gik dermed glip af muligheden for at løfte det eftertragtede Stanley Cup-trofæ.

Jannik Hansen nåede at spille 696 kampe i NHL, heraf 70 i slutspillet.