Bjorkstrand debuterede med nederlag

Oliver Bjorkstrand debuterede i nat som den 11. dansker i NHL. Det skete for Columbus Blue Jackets, da de på hjemmebane tog i mod slutspilsjagende Detroit Red Wings. Gæsterne havde så afgjort mest at spille for, og det var tydeligt især i starten af kampen, hvor Red Wings viste godt med desperation i deres spil og var mere nærgående.

Bjorkstrand i starting line og generelt med masser istid i sin debut. Desværre for Bjorkstrand og Blue Jackets kom gæsterne i front ganske hurtigt, da Luke Glendening rettede et skud af foran mål på en kontra. Målet var dog uden unge Olivers indblanden.

Senere i første periode blev det til Bjorkstrands første skud på mål i sin meget korte NHL-karriere, skuddet blev dog sikkert reddet af Red Wings målmand Jimmy Howard.

Ingen scoringer i anden periode, men to powerplays til hjemmeholdet, hvor Bjorkstrand var på is i begge situationer. Han indtog en position i slottet med sin højrefatning, det lykkedes dog aldrig at få sat ham op til en afslutning og i stedet var Red Wings tættest på en scoring på en kontra. Det meste af tiden i fem-mod-fem brugte Bjorkstrand på de defensive pligter, som blev løst relativt flot i denne periode.

Midtvejs i tredje periode, var Oliver Bjorkstrands kæde inde i et længere skift, hvor de havde fanget gæsterne i deres zone, men desværre hjemmeholdet slog Red Wings kontra og i en tre-mod-en situation scorede Henrik Zetterberg på en retur. -1 til Oliver, der ikke nåede med hjem i returløbet.

Red Wings nåede også at gøre det til 3-0 ved Darren Helm, inden Blue Jackets fik reduceret med kun et minut tilbage at spille i. Målet kom i powerplay, med Oliver Bjorkstrand på isen.

Faktisk var det også Bjorkstrand, der havde trukket udvisningen der førte til powerplayet, så en lille andel i målet må danskeren siges at have haft. Han blev dog ikke noteret for noget point i forbindelse med målet og scoringen i overtal tæller ikke med i plus/minus statistikken.

Med sejren kravler Red Wings igen over stregen og ind i slutspillet, men dette billede kan nå at ændre sig mange gange endnu, da der kun er ét point i mellem Red Wings og Flyers i kampen om den sidste slutspilsplads.

Alt i alt en godkendt debut, med over 16 minutters istid fordelt på 21 skift, et skud på mål, et blokeret skud og altså -1 i plus/minus.

Faceoff-online