Mikkel Bødker tradet til Ottawa Senators

Den danske angriber er blevet tradet til Ottawa Senators, hvor han skal spille efter sommerferien.

Handlen sender Bødker, backen Julius Bergman og et sjetterunde draftpick i 2020 til San Jose Sharks, der til gengæld får Mike Hoffman, Cody Donaghey og Ottawas femterunde draft pick i 2020.

– Mikkel Bødker er en kompetitiv og alsidig tovejs-forward, som kan spille begge wingpositioner. Han har en statistik, der fortæller, at han spiller bedst i de vigtigste kampe, inklusive slutspil og internationale kampe. Hans styrker – ikke mindst hans hurtighed – sammen med hans erfaring og lederskab passer perfekt ind i vores holds vision, lyder det fra Ottawas general manager Pierre Dorion.

Mikkel Bødker, der spillede en hovedrolle på landsholdet ved det nylige VM, hvor han ikke mindst mod Finland viste verdensklasse, kommer til Ottawa med hele 652 NHL-kampe på sit cv og efter Arizona, Colorado og San Jose, bliver Ottawa hans fjerde NHL-station.

Ottawa Senators kommer fra en forfærdelig sæson, hvor holdet ikke var i nærheden af slutspillet, og det skal altså vendes på en tallerken i den kommende sæson, siger Dorion.

– Dette trade viser vores beslutsomhed i forhold til at styrke holdets fremtid. Vi oparbejder bedre kemi, lederskab og karakter i omklædningsrummet og på isen. Vi er sikre på, at det her er et step i den rette retning for en længerevarende succes, siger han.

Eftersom Jannik Hansen formentlig også forlader San Jose-organisationen, er det nu op til unge True og Joachim Blichfeld at forsvare de danske farver i den californiske organisation. Begge kommer formentlig til at spille for Barracuda i den kommende sæson.