Mikkel Bødker skifter til Colorado Avalanche

Den danske forward skifter fra Arizona Coyotes til Colorado Avalanche, som han skal forsøge at hjælpe til succes i slutspillet. Avalanche giver den rutinerede forward Alex Tanguay, den unge center Conner Bleakley og backtalentet Kyle Wood for 26-årige Mikkel Bødker, som har kontraktudløb til sommer.

Coyotes har forsøgt at trade Bødker, siden kontraktforhandlingerne mellem parterne strandede, og kort før trade-deadline kl. 21.00 dansk tid lykkedes det prærieulvene at finde en klub, som ville betale en tilfredsstillende pris for den danske wing.

Mikkel Bødker har spillet i Arizona i hele sin NHL-karriere, og det er blevet til 213 point i 445 kampe for klubben. Bødker har været i slutspillet med Coyotes to gange, og her står han noteret for fire mål og fem assists i 20 kampe.

Arizona valgte Bødker som nummer otte overall i 2008-draften. Mikkel Bødker er stadig den højst draftede dansker nogensinde, og han gjorde også en flot entré i NHL, hvor han i sin rookiesæson lavede 28 point i 78 kampe for Coyotes.

Efter den flotte debutsæson i NHL havde Bødker et par hårde år i Coyotes, men han fik kæmpet sig tilbage på klubbens hold, og siden er det kun gået fremad. Mikkel Bødker har i de seneste sæsoner været en af Arizonas vigtigste spillere, og i denne sæson nåede han at lave 39 point i 62 kampe for klubben.

Mikkel Bødker har altid talt varmt om Coyotes, men nu er han altså fortid i klubben. Turen går videre til Colorado, som ligger godt til i tabellen og håber på at sikre sig en billet til slutspillet i denne sæson, men Bødker kan i realiteten vende tilbage til Arizona til sommer, hvis han ikke skriver under på en ny kontrakt med Avalanche.

Den 26-årige Bødker har været i slutspillet to gange med Coyotes, og han ser frem til igen at kunne vise sig frem i NHL-slutspillet.

Faceoff-online