Nicklas Jensen skifter til danskerklub i KHL

Fremover bliver der fire danskere i den finske KHL-klub Jokeriet, som hører hjemme i hovedstaden Helsinki.

NHL-spilleren Nicklas Jensen har valgt at drage hjem til Europa efter at have forsøgt uden held at slå igennem hos først Vancouver Canucks og siden New York Rangers.

Den 24-årige dansker bliver i Jokerit holdkammerat med tre andre landsholdsspillere, idet backerne Oliver Lauridsen og Jesper B. Jensen samt forwarden Peter Regin allerede er i klubben.

Jokerit melder onsdag ud via Twitter, at Nicklas Jensen har skrevet under på en étårig kontrakt med en option for sæsonen 2018/19.

I seneste sæson fik Nicklas Jensen kun syv kampe (nul point) for New York Rangers, hvorimod han i AHL-klubben Hartford Wolf Pack spillede 70 kampe og lavede 55 point (32 mål og 23 assister). Det sendte ham ind på en andenplads i AHL over flest scoringer.

Fra kommende sæson skal Nicklas Jensen således prøve kræfter med verdens næststærkeste liga, KHL. Som den fjerde danske landsholdsspiller i klubben er der med andre ord snart en hel danskerkæde i den finske hovedstadsklub.

Jokerit får sæsonpremiere i KHL 23. august, når holdet spiller mod HC Dynamo Minsk i Hviderusland. Inden da står den på foreløbig tre træningskampe – blandt andet mod kinesiske Kunlun Red Star 28. juli på hjemmebane.

Fælles for Nicklas Jensen og de tre andre Jokerit-danskere er også, at der er stor sandsynlighed for deres VM-deltagelse for Danmark på hjemmebane i maj 2018.

Faceoff.dk