Montreal har fyret træner Therien

Sikke en bombe, der blev sluppet sent i aftes dansk tid i NHL, hvor Montreal Canadiens valgte af fyre coach Michel Therrien og erstatte ham med Claude Julien, der netop er blevet fyret efter et årti som træner i Boston.

Julien er en af de mest erfarne og respekterede trænere i NHL, og de fleste eksperter spåede, at han ikke skulle stå uden job længe. Nu skal han ind i en brandaktion i Montreal, der ligesom i sidste sæson startede fremragende, men gik ned i løbet af sæsonen.

Samme mønster er ved at tegne sig i indeværende sæson, og Canadiens har været det ringeste hold i februar i hele NHL og med den nedadgående tendens frygtede ledelsen formentlig at miste slutspillet endnu engang efter en god start.

– Jeg vil takke Michel (Therrien) dyb for sit fremragende arbejde som træner for Canadiens de seneste otte sæsoner, inkluderende de sidste fem sæsoner, hvor vi har arbejdet sammen, sagde Canadiens’ General Manager Marc Bergevin i forbindelse med fyringen.

– Beslutningen om at fratage Michel sin trænergerning var vanskelig, eftersom jeg har stor respekt for ham. Jeg kom til konklusionen om, at vores hold trænger til en ny retning, en ny stemme og ny energi.

– Claude Julien er en erfaren og velrespekteret træner med godt kendskab til markedet i Montreal. Han har været meget succesfuld og vundet Stanley Cup. I dag har vi hyret den bedste ledige coach på markedet og en af ligaens bedste. Jeg er overbevist om, at han er kapabel til at få holdet tilbage på vindersporet, sagde Marc Bergevin.

Claude Julien har tidligere i karrieren (2003-06) været træner i Montreal og har en Stanley Cup-titel med Boston på sit cv tilbage i 2011.

Faceoff-online