Hansen og Bødker slået ud i første playoff runde

Jannik Hansen, Mikkel Bødker og resten af San Jose Sharks-mandskabet har udspillet deres rolle i årets NHL-slutspil. Sidste sæsons Stanley Cup-finalister blev lørdag slået ud af slutspillet i første runde.

Det var Edmonton Oilers, som sendte Sharks på sommerferie efter en slutspilserie, der strakte sig over seks kampe. Det canadiske hold vandt lørdagens kamp i San Jose med 3-1 og tog dermed en 4-2-sejr i serien og en billet til anden runde af NHL-slutspillet.

Oilers bragte sig i en favorabel position i begyndelsen af anden periode af lørdagens opgør. Tyske Leon Draisaitl scorede til 1-0 54 sekunder inde i midterperioden, og et lille minut senere øgede Anton Slepyshev til 2-0.

Veteranen Patrick Marleau gav San Jose håbet igen, da han reducerede til 2-1 med otte minutter tilbage af opgøret, men udligningen udeblev, og i sidste sekund bankede Connor McDavid det sidste søm i Sharks’ kiste, da han scorede til slutresultatet 3-1.

Jannik Hansen fik 12:53 minutters istid og havde et skud på mål, mens Mikkel Bødker var på isen i 12:38 minutter og blev noteret for to skud på mål og tre hits. Bødker fik lavet to point i fire slutspilskampe, mens Jannik Hansen kun noterede sig for et enkelt point i seks kampe.

De er nu begge sendt på tidlig sommerferie, men kan være aktuelle for landsholdet. Danmarks landstræner Janne Karlsson vil formentlig sende en VM-invitation til de to Sharks-danskere, men det er nok forholdsvis tvivlsomt, at de takker ja til den.
San Jose er i hvert fald færdige i slutspillet for i år, mens Edmonton er videre til anden runde, hvor de møder Anaheim Ducks.

Faceoff.dk