Arkiv

Eller og de forsvarende mestre fra Capitals slået ud

Efter en regulær gyser er den danske forsvarende vinder af Stanley Cup, Lars Eller, røget ud af NHL-slutspillet i første runde. Det sker efter en vild og afgørende syvende kamp i serien, hvor Carolina Hurricanes måtte bruge to overtidsperioder til at slå sidste sæsons mestre ud.

Efter at have været foran 2-0 i første periode og 3-1 i anden periode, gik det galt for Eller og Capitals. I slutningen af anden periode reducerede Teuvo Teravainen for Hurricanes og i tredje periode udlignede Jordan Staal for udeholdet. Dermed måtte hjemmeholdet i Capital One Arena ud i forlænget spilletid, hvor det første hold, der scorer, vinder.

Det formåede ingen af holdene i de første 20 minutter, men efter 11 minutter af anden periode i den forlængede spilletid sende Carolina Hurricanes’ Brock McGinn de forsvarende mestre og Lars Eller ud af slutspillet.

Den 29-årige danske matchvinder fra finalen i sidste sæson fik 24 minutter på isen i dagens nederlag. Washington Capitals var både foran med 2-0 og 3-1 i kampe i serien, der spilles bedst af syv kampe.

Dermed er Oliver Bjorkstrand den eneste dansker tilbage i slutspillet. Columbus Blue Jackets møder Frederik Andersens banemænd fra Boston Bruins i anden runde.