Eller eneste dansker tilbage i slutspillet

Festen er forbi for Toronto Maple Leafs, og Lars Eller er nu den eneste dansker tilbage i slutspillet om Stanley Cup.

Det er realiteterne efter den femte! overtidskamp af seks mulige i serien mellem de to danskerklubber. Igen i nat viste Washington sig skarpest og vandt 2-1, da svenske Marcus Johansson satte den afgørende kasse. Det gjorde han 6:31 minutter inde i overtiden.

Justin Williams skød på mål og med trafik foran mål formåede Frederik Andersen ikke at holde fast i skiven. Det benyttede Marcus Johansson og skovlede skiven i mål.

Danskeren havde ellers tidligere i kampen modtaget stående applaus fra publikum efter et utal af flotte redninger i de to første perioder.

Washington overlevede dermed et hårdt kæmpende Toronto-hold og favoritterne kunne juble ekstatisk, mens Toronto-publikummet applauderede sit mandskab straks efter kampen var slut.

De to trænere Barry Trotz (Washington) og Mike Babcock (Toronto) omfavnede hinanden.

Toronto var blot syv minutter fra at fremtvinge kamp syv og førte 1-0, da Lars Eller kom af sted på kanten. Han lagde den ind til Marcus Johansson, der lagde pucken på mål. Den ramte både Frederik Andersens “blocker” og danskerens skinne og sneg sig ind over stregen til 1-1.

Vigtig assist til Lars Eller, der fik betragtelige 16:37 minutter i kampen og dermed spillede en væsentlig rolle for Capitals. Auston Matthews havde scoret kampens indledende mål syv minutter inde i tredje periode, men det var altså ikke nok for Maple Leafs, der i den grad faldt med ære.

Washington og Lars Eller skal ud i den ultimative prøvelse: Det gælder Capitals’ onde ånd, de forsvarende mestre fra Pittsburgh Penguins.

Faceoff.dk