Ehlers tangerer Nielsens pointrekord

Nikolaj Ehlers manglede inden i nat to point for at ramme de 58 point og dermed tangere Frans Nielsens danske pointrekord fra sæsonen 2013/14.

I nat gjorde Ehlers det. Allerede i en alder af 21 år, er han nu – for øjeblikket sammen med Frans Nielsen – Danmarks mest scorende spiller nogensinde i en NHL-sæson. Og mon ikke Ehlers præsterer så godt, at han inden grundspillet ender med at have rekorden alene og formentlig også bliver den første dansker, der passerer de 60 point?

Alt andet vil være mærkeligt, og pudsigt nok tangerede Ehlers Frans Nielsen-rekorden hos veteranens gamle klub New York Islanders, hvor Winnipeg i nat var på besøg og slog New York Islanders med 4-2.

Man kan i den grad sige, at Ehlers stod bag 1-1-målet, da han drog ind i Islanders-zonen med fart og fik fintet en modstander væk ved at stoppe op på skøjterne. I sekundet efter hamrede Ehlers et kanonskud på stolpen. Returen skulle Bryan Little blot støde stille og roligt ind. Klassespil af danskeren.

“Hans tempo er i anden fart (end alle andre),” vurderede kommentatoren, da Nikolaj Ehlers i slutningen af første periode hamrede ind i Islanders-zonen og fik pucken lirket videre til Nic Petan, der igen fik den sendt videre til Bryan Little, der scorede til 2-1 for Jets.

Winnipeg holdt fast denne i aften i det sneklædte New York, hvor Mathieu Perreault og Adam Lowry scorede to mål i anden periode, der betød, at stillingen var 4-1 inden de sidste 20 minutter.

Nikolaj Ehlers – på denne fine aften for danskeren – noterede sig for 15:33 minutter – heraf 2:42 minutter i powerplay og endte med 0 i plus/minus-statistikken.

Faceoff-online