Bruins fyrer NHL’s længst siddende head coach

Claude Julien er fortid som træner for Boston Bruins. Det er en realitet, efter at den amerikanske klub tirsdag har valgt at fyre den 56-årige canadier.

Bruins’ tålmodighed er sluppet efter at have misset slutspillet i de seneste to sæsoner. Klubben ligger i øjeblikket under slutspilsstregen i Eastern Conference, og for at undgå endnu en tidlig sommerferie forsøger Boston sig nu med et skifte på trænerposten.

Claude Julien fik tirsdag morgen at vide, at hans tid i klubben var forbi. Bruins har indtil videre forfremmet assistenttræner Bruce Cassidy til head coach, oplyser klubben.

En fyring af Claude Julien har været på tale i flere år, men canadieren har været en populær mand i Boston. Han blev ansat som head coach for klubben før 2007/08-sæsonen og var altså i gang med sin tiende sæson på klubbens trænerbænk.

Under Juliens ledelse tog Boston turen mod toppen af NHL. Klubben havde ikke været i slutspillet siden 2004, da Claude Julien tog over, men han bragte Bruins med i kampen om Stanley Cup-trofæet i sine første syv sæsoner i klubben.

Den helt store triumf kom i 2011, hvor Boston vandt Stanley Cup-titlen efter en samlet finalesejr på 4-3 over Jannik Hansen og Vancouver Canucks. I 2013 stod Bruins igen i Stanley Cup-finalen, men denne gang tabte Claude Juliens mandskab til Chicago Blackhawks.

Claude Julien er med 419 sejre den mest vindende Bruins-træner nogensinde, og han var den længst siddende træner i NHL, før Boston tirsdag valgte at afskedige ham.