Bødker og Hansen slået i slutspillet

Det lykkedes heller ikke San Jose Sharks at stoppe Vegas Golden Knights’ forrygende debutsæson i NHL.

Mikkel Bødker og holdkammeraterne måtte søndag se sig slået på hjemmebane med 3-0 i den sjette kamp i serien, og dermed spillede Golden Knights sig videre til Western Conference-finalen med 4-2 i kampe.

Det er et eventyr i H.C. Andersen-klassen, Vegas Golden Knights er ved at skrive. På mål af Jonathan Marchessault, Nate Schmidt og Cody Eakin gjorde Las Vegas-klubben en ende på San Jose Sharks’ sæson, og den nye NHL-klub, som udvalgte sin trup for mindre end 11 måneder siden, er nu kun fire sejre fra Stanley Cup-finalen.

Marc-Andre Fleury holdt søndag målet rent for fjerde gang i ti slutspilskampe, og klubbens franchise-spiller viser dermed for alvor sit værd. 33-årige Fleury har vundet tre Stanley Cup-titler med Pittsburgh Penguins, men han har aldrig spillet så godt i et slutspil, som han gør det lige nu i Vegas-uniformen.

Vegas Golden Knights møder i Western Conference-finalen enten Winnipeg Jets eller Nashville Predators.

Flere danskere på vej i VM-truppen

Jannik Hansen har ikke været på isen for Sharks i årets slutspil, men med San Joses exit er begge danskere i VM-aktuelle. Hansen står uden kontrakt og skal formentlig finde en ny arbejdsgiver til sommer, men han siger til Jyllands-Posten, at hans plan er at komme hjem og spille VM for Danmark.

Mikkel Bødker kan også meget vel komme hjem og forstærke Danmark. Han vil sandsynligvis gerne til VM, så hvis papirarbejdet falder på plads i de kommende dage, kan han måske nå at være med i Danmarks tre afgørende kampe i grundspillet mod Norge, Sydkorea og Letland.

De kampe spilles fredag, lørdag og tirsdag, hvor Danmark så i alt vil råde over fem NHL-spillere, idet Fredrik Andersen, Frans Nielsen, og Oliver Bjorkstrand allerede er indlemmet i truppen.

Lars Eller og Nikolaj Ehlers er derimod kun en sejr for at kunne spille sig i semifinalen om verdens fornemste trofæ med Washington Capitals og Winnipeg Jets. Sidstnævnte møder Bødkers og Hansens banemænd fra Sharks, hvis Ehlers & Co. skulle vinde en af de sidste to kampe mod Nashville Predators.