Andersen og Anaheim ude af slutspillet

For tredje gang i træk tabte Anaheim Ducks en kamp syv på hjemmebane i slutspillet om Stanley Cup. Klokken 6:45 dansk tid blev Frederik Andersens drøm om avancement i NHL altså slukket, selv om danskeren næppe kunne have gjort meget mere end i de fem kampe, han fik i dette års slutspil.

Anaheim formåede som bekendt at vende Nashvilles 2-0-føring i serien til en 3-2-føring, men i de sidste to kampe knækkede Ducks – som tidligere i holdets nyere historie – altså ikke at holde ved, og dermed blev det en forfærdelig aften for Andersen, Perry, Getzlaf og co. og de mange opsatte tilskuere i Honda Center i Anaheim.

Nashville Predators spillede en fremragende første periode, hvor det lykkedes at passere Frederik Andersen to gange ved Colin Wilson og Paul Gaustad, og derefter blev de resterende 45 minutter én stor jagt på reducering for Anaheim, der mødte en fremragende Pekka Rinne i Predators-målet.

Først sent i kampen lykkedes det at reducere, og i slutfasen bemærkede man blandt andet en dum udvisning af Ryan Getzlaf, der kostede tre-fire minutter i undertal for Ducks, fordi Nashville klogt spillede pucken rundt, mens udvisningen endnu var afventende.

Slutfasen bød også på et stolpeskud fra Anaheim, men ind ville pucken ikke, og dermed tårer i øjnene hos Ducks-spillerne og formentlig masser af kritiske ord fra omgivelserne mod coach Bruce Boudreau, der nok hænger i en tynd tråd efter et skuffende exit.

Dermed er Frans Nielsen og New York Islanders eneste danske repræsentant tilbage i kampen om Stanley Cup trofæet.

Faceoff-online