St. Louis Blues er de nye Stanley Cup-mestre

En helt sensationel anden halvsæson kulminerede i nat med en forrygende præstation på udebane i en stopfyldt TD Garden i Boston, hvor gæsterne – ført an af en suveræn Jordan Binnington i buret – vandt stensikkert med 4-1 og dermed tog den fjerde sejr i finaleserien.

En vild udvikling i den sammenhæng, at Blues faktisk i januar lå helt sidst i NHL’s grundspil. Men Craig Berube, træneren, der tog over for Mike Yeo, i slutningen af kalenderåret 2018, formåede altså at vende bøtten og sikre sit mandskab verdens største ishockeytitel.

Boston pressede på i første periode, men St. Louis scorede målene og lagde dermed grunden til en solid udebanesejr. Med tre minutter til første pause styrede Ryan O’Reilly pucken ind og gennem benene på Tuukka Rask i Boston-målet og blot syv sekunder før første pause scorede Alex Pietrangelo på fremragende vis, da han lagde en baghånd ind fra tæt hold.

I anden periode holdt St. Louis hjemmeholdet godt væk i egen zone, og Binnington fortsatte med at stå solidt. Skud inden tredje periode: 23-10 til Boston, men altså 2-0 til gæsterne.

Kampbilledet fortsatte i tredje periode. Boston trykkede på, men fik ikke rigtig noget ud af det. Og så slog Blues til igen. Vladimir Tarasenko kom af sted i en kontra, sendte pucken tilbage til Brayden Schenn, der hamrede den ind på Rask til 3-0.

Kampen blev definitivt afgjort, da Zach Sanford lagde pucken ind på et blændende oplæg fra Zach Sanford. Matt Grzelcyks scoring i slutfasen var ren kosmetik.

For første gang nogensinde – St. Louis kom ind i NHL i 1967 – har Blues vundet Stanley Cup-titlen – og det kom bogstavelig talt helt ud af det blå.

Kronen på værket

Ryan O’Reilly sluttede sæsonen som slutspillets MVP. O’Reilly lavede i første omgang 77 point i 82 kampe i grundspillet og endte med sine to point i nat med 23 point i 26 slutspilskampe. Han delte dermed førstepladsen på topscorerlisten i slutspillet om Stanley Cup med Bostons Brad Marchand.

Ryan O’Reilly var også på dansk is i sidste sæson, da han afsluttede 2017/18 med at spille for Canada i Herning og København.